Elektrikli Araçlar Nerede Şarj Edilir?

Türkiye elektrikli araç kullanımında hız kazanmaya başlamış ülkeler arasında yer alıyor. Pek çok kişi şarj süresi ya da menzil gibi gerekçelerle elektrikli araçlar kullanımı konusunda tereddüt yaşıyor. Kullanıcıların birçoğu araç şarj sürelerinin 8 ya da 9 saatlik zaman dilimini kapsadığı kanısında. Ancak elektrikli araçlara taleplerin artmasıyla beraber bu problemlerin tamamı neredeyse ortadan kalktı. Yakın gelecekte elektrikli araç şarj sürelerinin fosil yakıtlı araçların dolum süreleriyle aynı seviyeye gelmesi bekleniyor. Diğer bir yandan bu teknolojilerle yeni taşıyan kullanıcılar elektrikli araçlar nerede şarj edilir sorusunun yanıtını da merak etmekte. Yeni teknolojilerinin gelişimiyle beraber bu sorunun yanıtı da oldukça basit bir hale geldi. Zira ülkemizde elektrikli araç şarj istasyonu sayısı günden güne artmakta. Neredeyse 81 ilin tamamında araç şarj istasyonları mevcut. Reşarj firması bu konuda öncü firmalar arasında yer alıyor. Araç bataryasını yormayacak şarj seçenekleri ve akılcı çözümlerle az maliyetle üstün hizmet kalitesi sağlıyor. Bu yazımızda sizlere elektrikli araç şarj dolum noktalarıyla alakalı merak ettiğiniz tüm soruların yanıtını vermeye çalıştık.

Elektrikli Araç Şarj Tipleri Nelerdir?

Elektrikli araç şarj tipleri ikiye ayrılır. Bunlar DC akım şarj türü ve AC akım şarj türüdür. İki şarj tipi arasındaki temel fark bataryaya uygulanma yöntemleridir. DC akım şarj türü araç bataryasına direkt olarak uygulanabilir. Bu nedenle şarj süresi kısadır. 30 dakika gibi bir sürede aracı yeterli seviyede şarj edebilirsiniz. AC akım şarj türü ise araç bataryasına direkt olarak uygulanmaz. Akım daha yavaş şekilde bataryaya uygulanır. Bundan dolayı şarj süresi hızlı şarja oranla daha uzundur. 2-3 saatlik zaman dilimi aracın şarj olması için yeterli bir süredir.

Elektrikli Araçları Şarj Ederken Nelere Dikkat Edilir?

Araç bataryasının uzun ömürlü olması tüketicilerin en fazla önem verdiği şeydir. Bu nedenle günümüzdeki elektrikli araçlar şarj ömrü uzun olacak şekilde tasarlanır. Ancak şarj ömrüne etki eden bir diğer faktörse şarj istasyonlarıdır. Yukarıda bahsettiğimiz gibi DC akım şarj tipi bataryaya direkt olarak uygulanır. Bu uygulama esnasında bataryanın zarar uğramaması ve şarj ömrünü kısaltmaması için batarya belirli bir seviyede şarj olduktan verilen akım azaltılır. Bu özelliği nedeniyle DC akımla şarjda aracın bataryasının 0-80 arası dolum hızıyla 80-100 arasındaki dolum hızı yaklaşık olarak aynıdır. AC akım türünde de benzer uygulama gerçekleştirilir. Ancak süre açısından DC akım türünde olduğu gibi büyük farklılıklar yoktur.

Elektrikli Aracı Nasıl Şarj Edebilirsiniz?

Reşarj’ın sunmuş olduğu mobil uygulama üzerinden kolaylıkla size en yakın şarj istasyonunu seçebilirsiniz. Şarj istasyonuna ulaştıktan sonra tek yapmanız gereken aracınızı şarj istasyonuna bağlamaktır. Şarj süresince aracın yakınında bulunmak zorunda değilsiniz. Mobil uygulama üzerinden araç bataryası dolduğunda tarafınıza bildirim gelir. Bunun yanı sıra dolum tamamlandıktan sonra aracınızın şarj olmaya devam etmesini istemiyorsanız mobil uygulama üzerinden şarj dolum işlemini durdurabilirsiniz.

Elektrikli Araba Şarj İstasyonları Nerelere Kurulabilir?

Elektrikli arabaların bir diğer avantajı şarj istasyonlarının birçok lokasyona kurulmaya elverişli olmasıdır. Bu nedenle işyeri, alışveriş merkezi ya da evlere kurulması mümkündür. Özellikle işletmelere özel kurulan şarj istasyonları işletme sahiplerine gelir kazandırabilir. İstasyon kurulum talebinde bulunarak kolayca dilediğiniz yere şarj istasyonu kurulumu gerçekleştirebilirsiniz.

Neden Reşarj?

Reşarj elektrikli araç şarj istasyonu lisansına sahiptir. Tüm hizmetlerini ve ürünlerini yönetmeliklere uygun şekilde sağlar. Bunun yanı sıra müşterilerine uygun fiyatlı, profesyonel ve akılcı çözüm seçenekleri sağlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ŞARJ İSTASYONU TALEP

Sizinle Ne Zaman İletişime Geçelim?