Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Ücret

Elektrikli araç şarj istasyonu ücretleri, şarj istasyonunun mevcut özelliklerine, şarj hızına ve aracın aküsüne göre değişiklik göstermektedir.

Elektrikli araç şarj istasyonu ürünleri kişisel kullanıma yönelik üretilse de ticari amaçlı elektrikli araç şarj istasyonu kuran ve elektrikli araçları şarj eden birçok yer de bulunmaktadır. Türkiye genelinde şehir içi ve şehirlerarası lokasyonlarda bulunan bu şarj istasyonları, aracınızı yolda kalmadan şarj etmenize olanak sağlıyor.

Elektrikli araç şarj istasyonu fiyatları
Elektrikli araçları şarj edebilen elektrikli şarj istasyonu modelleri, kişisel ve ticari kullanıma uygun farklı modellerde mevcuttur. Aracınızı kişisel yaşam alanınızda kolayca şarj etmek istiyorsanız evinizde, otoparkınızda, iş yerinizde, kısacası kendi yaşam alanınızda kullanmak üzere kişisel elektrikli araç şarj istasyonu ürünlerini tercih edebilirsiniz.

Elektrikli araç şarj istasyonunun fiyatı esas olarak ürünün AC ve DC akım özelliklerine bağlıdır. Bu bağlamda Juice Booster 2 EV Set Taşınabilir Elektrikli Araç Şarj İstasyonu, Juice Charger Me Elektrikli Araç Şarj İstasyonu, Vestel EVC04-AC22 22 kW AC güç kullanan Elektrikli Araç Şarj İstasyonu modeli DC modeline göre daha uygundur.

Kişisel kullanıma uygun, uygun fiyatlı bir model arıyorsanız ama aynı zamanda elektrikli otomobilinizi her zaman ve her yerde şarj etmek için elektrikli otomobilinizi yanınızda taşımak istiyorsanız o zaman AC NRGKick taşınabilir elektrikli araç şarj istasyonu modeli en iyi seçimdir. Uygun fiyatlı ve güvenilir bir model olarak birini seçebilirsiniz.

Elektrikli araç şarj ücretleri
Elektrikli araç şarj maliyetleri genel olarak ABD doları cinsinden belirlenmektedir. Ayrıca elektrikli araç şarj istasyonlarının şarj hızı da fiyatın belirlenmesinde oldukça önemlidir. Bu noktada ücretlerin modele göre değişiklik gösterdiği söylenebilir.

Elektrikli aracın şarj maliyetini etkileyen konulardan biri de şarj istasyonundaki şarj hızıdır. Özellikle DC şarj istasyonları, hızlı şarj istasyonlarından daha hızlı şarj istasyonlarıdır ancak şarj maliyetleri de aynı derecede yüksektir. Bu durumda ortalama fiyatın 2 ila 8 dolar arasında değiştiğini söyleyebiliriz.

Elektrikli araç yakıt ikmali ücreti
Enerji Piyasası Denetleme Kurumu her yıl elektrikli araç şarj fiyatlarını güncellese de genel olarak tüm şarj istasyonları bu fiyatlarla hizmet veriyor. Bu arada elektrikli aracınızı şarj istasyonunda şarj etmenin maliyeti de dakika başına hesaplanıyor. Dolayısı ile şarj ücretleri, dakika başına belirlenen birim fiyatın, aracınızı şarj ettiğiniz dakika sayısı ile çarpılmasıyla belirlenmektedir.

Hızlı şarj istasyonu fiyatları
Elektrikli araçların menzili 1 ila 4 saat gibi daha kısa olan hızlı şarj istasyonu modelleri kişisel kullanıma yönelik olarak piyasada üretilmekte olup, doğru akım kullanılarak elektrikli araç şarj istasyonlarına da takılabilmektedir.

DC hızlı şarj istasyonları, daha hızlı şarj yetenekleri nedeniyle AC EV şarj istasyonu modellerine göre daha yüksek hızlı şarj istasyonu maliyetine sahiptir. Juice Ultra 150kW Elektrikli Araç Şarj İstasyonu, kişisel kullanıma uygun bir ürün olarak RESARJ tarafından sizlere garanti altına alınmış olup aynı zamanda DC akım özelliği sayesinde hızlı şarj olanağı da sunmaktadır.

150kW şarj gücünün aracınızın ihtiyacına yetmediğini düşünüyorsanız aynı özelliklere sahip Juice Ultra 300kW EV Şarj İstasyonu modeli ise daha yüksek şarj gücü sayesinde hızlı şarj imkanı sunan bir DC hızlı şarj istasyonu modelidir. Bu modellerin şarj süresi AC modellere göre daha kısa olduğundan fiyatları da biraz daha yüksek oluyor.

Elektrikli arabayı şarj etmenin maliyeti kaç lira?
Elektrikli araçların kullanımı arttıkça şehir içi ve şehirler arası enerji ihtiyacının karşılanmasının yanı sıra elektrikli araçların bireysel modellerinin de karşılanmasına yönelik elektrikli araç şarj üniteleri ortaya çıkıyor. Bu ödeme sistemleri sayesinde elektrikli araç sürücüleri yolda kalma korkusu yaşamadan enerji ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.

Elektrikli otomobilin maliyeti EPDK tarafından belirlenen birim fiyata ve elektrikli otomobilin aküsüne göre değişiyor.

Özet olarak;

Elektrikli araç şarj istasyonu ücretleri genellikle farklı faktörlere bağlı olarak belirlenir. Bu faktörler arasında şarj istasyonunun işletme maliyetleri, enerji tüketimi, yerel enerji fiyatları ve hizmet kalitesi bulunabilir.

Elektrikli araçlar için şarj istasyonları, genellikle halka açık veya özel olmak üzere iki türde bulunabilir. Halka açık şarj istasyonları genellikle şehirlerde veya otoyol kenarlarında bulunan, herkesin kullanımına açık olan istasyonlardır. Özel şarj istasyonları ise genellikle iş yerleri, alışveriş merkezleri veya oteller gibi özel mülklerde bulunur ve genellikle sadece o mülkün müşterileri tarafından kullanılabilir.

Şarj istasyonları ücretlendirme modelleri değişebilir. Bazı istasyonlar sabit bir ücret talep ederken, bazıları saatlik veya kilowatt saat başına ücretlendirme yapabilir. Ücretlendirme modelleri bölgeden bölgeye ve şarj istasyonundan şarj istasyonuna değişebilir, bu nedenle kullanmadan önce ücretlendirme politikalarını kontrol etmek önemlidir.

Hızlı şarj ve yavaş şarj gibi farklı şarj hızları da ücretlendirme üzerinde etkili olabilir. Hızlı şarj istasyonlarında araçlar daha kısa sürede şarj edilebilir ancak genellikle daha yüksek bir ücret talep edilir. Yavaş şarj istasyonları ise daha uzun sürede şarj eder ancak genellikle daha düşük bir ücret talep eder.

2023 Yılı Şarj Ücretleri

AC ŞARJ TARİFELERİ Fiyat / Birim
22 kVA‘a kadar Tüm AC Soketler
Tarife: ACK
7.48 TL/KWh

 

DC ŞARJ TARİFELERİ Fiyat / Birim
60 kW‘a kadar Tüm DC Soketler
Tarife: DCK1
8.98 TL/KWh
Diğer Tüm DC Soketler
Tarife: DCK2
9.48 TL/KWh
  • EPDK mevzuatı gereği, şarj işlemleri tüketilen kWh üzerinden ücretlendirilmektedir. Fiyatlar istasyon soketine göre farklılık gösterebilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ŞARJ İSTASYONU TALEP

Sizinle Ne Zaman İletişime Geçelim?