Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Nereden Alınır?

Elektrik günümüz ve gelecek dünyasının yeni enerji kaynağı olarak karşımıza çıkıyor. Hem maliyet hem de çevre dostu olmaları nedeniyle dünya yenilebilir enerji kaynakların yöneliyor. Elektrik enerjisinin kullanımı bu bağlamda oldukça avantajlı. Özellikle benzin ve petrol gibi kaynakların tükenmeye başlaması bu durumda en büyük etkenler arasında bulunmakta. Diğer bir yandan bu kaynakların tüketimi sonucunda ortaya çıkan kirlilik ve ek maliyetler tüketicileri de alternatif ucuz kaynaklara yöneltmekte. Bilhassa otomotiv sektörü bu konuda önemli bir alan. Günümüzde neredeyse araç sahibi olmayan kimse kalmadı. Ancak içten yanmalı motorlarla yani fosil yakıtlarla faaliyet gösterebilen bu araçların maliyetleri çok fazla artış gösterdi. Elektrikli araçlar bu noktada kullanım olarak büyük avantajlar sağlıyor. Maliyet açısından daha düşük tutarlar sağlaması ve buna ek olarak çevreye kötü etkisinin yok denecek seviyelerde olması bu avantajları ortaya çıkarıyor. Elektrikli araçların yanı sıra elektrikli araç şarj istasyonları da önem kazanmaya başladı. Özellikle bireylere özel şarj istasyonlarına karşı talepler artmaya başladı. Elektrikli araç şarj istasyonu nereden alınır sorusu pek çok elektrikli araç sahibinin zihnini kurcalamakta. Reşarj bu bağlamda büyük avantajlar ve üstün hizmet kalitesi sunan firmalar arasında yer almakta.

Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Nedir?

Elektrikli araç şarj istasyonları elektrikli araçların yaygınlaşmasının ardından en fazla konuşulan konular arasında yer alıyor. Pek çok kişi elektrikli şarj istasyonlarının işlevini merak ediyor. Kabaca şarj istasyonlarının amaçlarını tanımlayacak olursak araç bataryasını şarj etmek diyebiliriz. Tabii istasyonlar bu şarj hizmetlerini sunarken farklı seçenekler ve uygun teknolojileri müşterilerine sunuyor. Şarj tipleri bu seçeneklerin başında yer alıyor. Şarj istasyonlarında müşterilere sunulan şarj olanaklarını iki gruba ayırabiliriz. Bunlar;

  • DC şarj tipi
  • AC şarj tipi

DC şarj tipi hızlı şarj olarak bilinmektedir. Bataryaya doğrudan uygulanabilir olması şarj süresini azaltan etmenler arasında yer almaktadır. Ortalama baz alındığında DC şarj süresi 30 dakika olarak tanımlanabilir. AC şarj tipindeyse şarj süresi daha uzun bir zaman dilimine yayılmaktadır. Bunun temel nedeni AC akımının bataryaya DC akımda olduğu gibi doğrudan uygulanamamasıdır. Bu nedenle şarj süresi 2-3 saat aralığını bulabilir. Bu konuda bir diğer önemli etmense batarya kapasitesidir. Bu bağlamda bahsedilen şarj süreleri değişiklik gösterebilir.

Ancak şarj işlemi gerçekleştirilirken esas önemli unsur şarj süresinden ziyade batarya ömrüdür. Bataryayı yormayacak ya da deformasyona uğramasını en aza indirgeyecek şekilde şarj işlemlerinin gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

İki şarj tipi içinde basitçe bir örneklendirme yapacak olursak bataryayı dolması gereken boş bir kova olarak sembolize edebiliriz. DC şarjı tipik bir su borusu, AC şarjıysa huni şeklinde canlandırabiliriz. Huniden su akarken yavaş akar ve kova yavaş dolar. Ancak su borusu kullanılırken kova daha hızlı dolar. Ancak her iki durumda da kovanın taşmasını engellemek için belirli bir orandan sonra suyu kısmak gerekir. Şarj işlemlerinde de aynı durumlar geçerlidir. Batarya dolmaya yakın uygulanan akım miktarı azaltılır.

Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Kurmak

Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans şartı sağlamak zorunludur. Devlet tarafından belirlenen lisans şartlarını sağlayan bireyler bu lisansı alabilir. Daha sonra uygun koşullarda şarj istasyonları kurabilir. Reşarj lisanslı hizmet veren firmalar arasında yer alır. İsteklerinize uygun şekilde kurulum işlemlerini gerçekleştirir. Reşarj’ın sunduğu kurulum hizmetleri şunladır:

  • Eve istasyon kurulumu
  • İşyerine istasyon kurulumu
  • Alışveriş merkezlerine istasyon kurulumu
  • Belirli güzergahlara istasyon kurulumu

Üstün kalite ve profesyonel hizmet sunan Reşarj inovatif çözümleri sizlere sunar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ŞARJ İSTASYONU TALEP

Sizinle Ne Zaman İletişime Geçelim?