Elektrikli Araç Rehberi

Elektrikli Araç Rehberi

Elektrikli araçlar çevre dostu olmaları ve düşük emisyonları nedeniyle son yılların en popüler araçları haline geldi.

Teknolojinin ve imalatın gelişmesiyle birlikte elektrikli araçlar günümüzün en büyük icatlarından biridir. Benzinli veya dizel motorlu araçların aksine, elektrikli arabalar şarj istasyonları kullanılarak şarj edilebilir ve yalnızca yakıt tasarrufu sağlamakla kalmayıp aynı zamanda atmosfere neredeyse hiç karbon salmadıkları için son derece çevre dostu arabalar olarak kabul edilirler. Düşük emisyonları nedeniyle.

Elektrikli araba nedir?

Elektrikli otomobil, kendi enerji ihtiyacını karşılamak için elektrikle çalışan bir araç modeli olduğundan, gazla çalışan otomobil gibi çalışması için herhangi bir yakıta ihtiyaç duymaz. Bu nedenle yakıt deposu yerine akü sistemi bulunmaktadır.

Elektrikli araçlar da çevreye çok az karbondioksit saldıkları için çevre dostu araçlar olarak oldukça fazla ilgi görmeye başladı. Ayrıca geleneksel içten yanmalı ve yakıtlı motorlara göre daha hafif oldukları için sürüşleri de oldukça eğlencelidir. Ancak bakım ve onarım ihtiyaçları klasik araçlara göre neredeyse yok denecek kadar azdır.

Elektrikli arabalar nasıl çalışır?

Elektrikli araçlar elektrik motoru ve akü sistemiyle donatılmıştır. Şarj edilirken akü, aracın ihtiyaç duyduğu enerji ile şarj edilir. Gaza bastığınızda ana aküden motora elektrik gönderilir ve araç hareket etmeye başlar. Her şarjın sonunda özel bir teknik sistem olan şarj istasyonu aracılığıyla yeniden şarj edilir.

Elektrikli araç modelleri dişlidir ve dişliler ve elektrik motorları da hız kontrolünü etkiler. Elektrikli araç modellerinin hızı, aracın motor gücü ve akü sistemi ile doğru orantılıdır. Ayrıca aracın içindeki elektrik motoru çok daha az parçadan oluştuğu için bu araçların bakım ihtiyaçları da minimuma iniyor.

Elektrikli araç modeli

Elektrikli otomobil modelleri farklı otomobil markaları tarafından üretildiğinden bu segmentte çeşitlilik oldukça fazla. Elektrikli otomobiller söz konusu olduğunda en popüler markalar Tesla, Chevrolet, Nissan ve BMW’dir ancak aklınıza gelebilecek hemen hemen her otomobil markası elektrikli otomobil üretmektedir.

Tesla, ilk elektrikli otomobilleri üreten önemli markalardan biridir. Tesla Model S, Tesla Model 3 ve Tesla Model X elektrikli araç modelleri markanın popüler modelleri arasında yer alıyor. Aynı zamanda General Motors’un Chevrolet, Japon otomobil üreticisi Nissan ve Alman BMW’nin yanı sıra diğer markalar da kullanıcıların ilgisini çeken çok sayıda elektrikli araç modelini piyasaya sürdü.

Elektrikli araçların özellikleri

Elektrikli araçların farklı modellerinin özellikleri farklılık gösterse de her elektrikli araç tipinin ortak özellikleri de bulunmaktadır.

– Öncelikle elektrikli bir otomobilin en önemli parçalarından biri elektrik motorudur. Bu araçlar, klasik otomobillerde bulunan içten yanmalı motorlar yerine elektrik motorlarıyla çalıştırılıyor. – Elektrikli otomobillerde elektrik enerjisini depolayan akü sistemi bulunur. Bu sistemle elektrikli araçlar normal AC şarj istasyonlarında veya DC hızlı şarj istasyonlarında birden fazla kez şarj edilebiliyor. Ancak hızlı şarj istasyonlarında elektrikli araçların şarj süresi daha kısadır. Ancak hızlı şarj cihazının fiyatı diğer modellere göre farklılık gösterebilir.

– Elektrikli otomobildeki elektrik motoru, araç çalıştırıldığında hızını otomatik olarak ayarladığı için vites değiştirmeye ve dolayısıyla şanzımana gerek kalmıyor. – Her elektrikli otomobilin ulaşabileceği hız farklıdır. Bu hız aracın motor gücüne, şarjına ve akü özelliklerine göre değişmekle birlikte genel olarak klasik bir araca göre daha hafif ve çevik olduğu söylenebilir.

– Elektrikli otomobillerin emisyonları çok düşüktür. Bu nedenle oldukça çevre dostu modellerdir.

– Elektrikli araçların bakım ve onarım gereksinimleri konvansiyonel araçlara göre çok daha düşük olduğundan maliyetleri de konvansiyonel araçlara göre çok daha düşüktür. Elektrikli otomobil fiyatı
Elektrikli otomobillerin satış fiyatları çeşitli faktörlere bağlı olduğundan Türkiye’de elektrikli otomobillerin satış fiyatları da farklı trendler izliyor. Bu değişkenlerin en önemlileri marka ve modeldir.

Her markanın modelleri arasında fiyat farklılıkları olabileceği gibi o markanın ürettiği modeller arasında da özelliklerine göre fiyat farklılıkları olabiliyor.

Elektrikli araçların motor gücü de fiyatı doğrudan etkileyen bir diğer önemli faktördür. Yüksek güçlü motorlara sahip modeller, daha küçük motorlu modellere göre daha yüksek fiyatlarla alıcılara sunulabiliyor. Belirleyici faktörler arasında aracın akü sisteminin kapasitesi ve hizmet ömrü de yer alıyor.

Almak istediğiniz elektrikli otomobilin modelinin ikinci el veya yeni olmasına, sahibinde veya bayide satılmasına göre fiyatlar değişiklik gösterebilir. İkinci el elektrikli otomobillerin fiyatı sıfır otomobillere göre daha ucuz olsa da, otomobil sahibinin satın aldığı otomobilin fiyatı, otomobil satıcısından çok daha ucuz.

Türkiye’de satılık elektrikli arabalar

Türkiye’de farklı markalara ait pek çok farklı türde ve türde elektrikli otomobil bulabilirsiniz. özellikle;

– Renault, Fransa’dan Renault Zoe ve Renault Fluence Z.E. rol model,

– Başarılı Japon otomobil markası Nissan’ın Nissan Leaf ve Nissan e-NV200-Evalia modelleri,

– Koreli otomobil markası Hyundai modelleri Hyundai Kona Electric ve Hyundai Ioniq Electric,

– Alman Volkswagen modelleri Volkswagen e-Golf ve Volkswagen ID.3 Türkiye’de en popüler modellerdir. Türkiye’de bu marka ve modellerin yanı sıra Citroën, Tofaş, Fiat, Honda ve BMW elektrikli otomobil modelleri de satılıyor.

Çin’de üretilen elektrikli otomobillerin fiyatı

Çin’de elektrikli otomobillerin fiyatı günümüzün en çok merak edilen konularının başında geliyor.

Çünkü Türkiye’de çok sayıda Çin modeli var ve bu modellere ilişkin değerlendirmeler oldukça olumlu. Ancak modelin özelliklerine göre fiyatların değişebileceğini de unutmamak gerekiyor.

Çin’de üretilen elektrikli araçların onlarca modeli mevcut dolayısıyla Çin’de üretilen her elektrikli aracın farklı teknik özellikleri bulunuyor. Dolayısıyla her modelin fiyatı bu özelliklere göre değişiklik göstermektedir.

Elektrikli araç şarj istasyonu

Elektrikli araç şarjı, elektrikli araçların şarj edilmesini ve kullanılmasını sağlayan ve onlara gerekli elektrik akımını gönderen teknik bir sistemdir. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte farklı elektrikli araçlar için farklı model ve fonksiyonlarda şarj istasyonları üretilmeye başlandı.

Elektrikli araçlar için şarj noktaları arasında şarj cihazları ve şarj kabloları bulunur. Ev tipi veya endüstriyel tip tüm prizlere uygun bir şarj cihazını bağlayarak aracınızı şarj istasyonuna bağladığınızda, şarj istasyonundan gelen akım, şarj kablosu üzerinden aracın akü sistemine aktarılarak depolanır. elektrik enerjisi. . Bu sayede elektrikli otomobiliniz kullanıma hazır hale gelir.

Elektrikli araçlara özel tüketim vergisi

Elektrikli araç vergisi kullanıcılarının ödemesi gereken vergilerden biri de ÖTV’dir. Ödenecek ÖTV vergisi, her elektrikli aracın özelliklerine bağlı olarak farklı vergi oranları kullanılarak hesaplanıyor.

Ancak son güncellemeye göre, gücü 160 kWh ve altı olan ve taban değeri 70 milyar lirayı aşmayan elektrikli araçlarda ödenmesi gereken özel tüketim vergisinde (ÖTV) daha büyük bir indirim yapıldı.

Elektrikli araba motoru

Elektrikli otomobillerin normal otomobillerden en önemli farkı elektrikli motor kullanmalarıdır. Her elektrikli araç modelinde kullanılan elektrik motorunun teknik özellikleri farklılık gösterebilmektedir. Bu farklılıklar elektrikli araçların teknik özelliklerini de belirliyor.

Elektrikli araç motorunun en önemli özelliklerinden biri gücüdür. Elektrik motorunun torku ve hızı ne kadar yüksek olursa, aracın sahip olabileceği hız gücü de o kadar fazla olur. Farklı boyutlarda üretilebilen elektrik motorları, elektrikli otomobilin sürüş esnasında hızını otomatik olarak ayarlayabiliyor. Ayrıca normal otomobillerdeki içten yanmalı motorlara göre daha az bakım ve onarım gerektirdiğinden maliyetleri de oldukça düşüktür.

En ucuz elektrikli araba

Yukarıda da belirttiğimiz gibi elektrikli otomobilin fiyatı farklı değişkenlere göre değişiklik gösterebilmektedir. Aracın marka ve modeli başta olmak üzere teknik özellikleri, akü özellikleri, üretim bölgesi, satış bölgesi gibi faktörler fiyatı doğrudan etkilemektedir. Bu nedenle en uygun elektrikli otomobili ararken, aracın bu özelliklerini karşılaştırmak doğru seçimi yapabilmek açısından büyük önem taşıyor.

En ucuz elektrikli otomobili seçerken, seçtiğiniz aracın teknik özelliklerine fiyatından çok öncelik vermelisiniz. Çünkü elektrikli araçların performansı ve işlevselliği arttıkça fiyatları da artacak. Bu nedenle seçeceğiniz en uygun fiyatlı elektrikli otomobilin özelliklerinin beklentilerinizi karşıladığından emin olmalısınız.

Elektrikli otomobil markaları

Elektrikli otomobil markaları söz konusu olduğunda listelenebilecek pek çok marka var. Özellikle elektrikli araçların ilginin giderek artması ve gelecekte kullanımının artması beklenmesi nedeniyle neredeyse tüm otomobil markaları kendi bünyesinde elektrikli araç üretmekte ve kendi logosunu taşımaktadır.

Elektrikli araç markaları denildiğinde insanların aklına ilk olarak BMW, Volkswagen, Mercedes-Benz, Ford, Citroen gibi en tanınmış markalar geliyor. Ancak ilgi çeken marka ve modeller arasında Regal, Opel, Dyson, Proton, Skoda, Honda, Hünkar, Sony, Stmax, Alphan Manas, Vestel gibi markaların yanı sıra Porsche Taycan 4s, Yuki Tria modelleri de yer almaya başladı. son zamanlarda dikkat. .

Elektrikli araç dönüşüm kiti

Elektrikli araç modifikasyon kitinin elektrikli aracın son derece işlevsel bir bileşeni olduğu söylenebilir. Elektrikli araç dönüştürme kitinin yardımıyla benzinli veya dizelle çalışan normal bir araç, elektrikli araca dönüştürülebilir. Bir EV dönüşüm kitinde neler bulunmalıdır: Aynı zamanda elektrik motoru, akü ve kontrol panelini de içerir.

EV dönüşüm kiti kullanılarak elektriğe dönüştürülen bir araba, hem yakıt hem de elektrik kullanan hibrit araba modeline benzer. Aynı zamanda dönüşüm kitini, benzinli bir aracı LPG’ye dönüştürmek için araca takılan LPG tankına benzetebiliriz.

Elektrikli mini araba

Elektrikli mikro otomobiller, elektrikli otomobil şarj istasyonları kullanılarak şarj edilebilen, ancak hafif ve küçük olmaları nedeniyle pratik elektrikli otomobil modelleri olmaları nedeniyle özellikle gençler ve çocuklar arasında oldukça popüler hale geldi.

Elektrikli mini araçlar hafif, boyutları küçük, kullanımı ve park edilmesi kolay olup bakım, işletme ve onarım maliyetleri diğer modellere göre daha düşüktür. Ancak bu modellerin boyutlarının küçük olması menzillerini daha sınırlı hale getirebileceği gibi yol tutuşu, güvenlik özellikleri, motor gücü vb. özellikleri de daha sınırlı olabilir.

Elektrikli araç aküsü fiyatları

Elektrikli araç aküsü fiyatı; akünün kapasitesi, performansı ve kullanım ömrüne göre değişmektedir. Dolayısıyla yüksek kapasiteli pil modelleri ile düşük kapasiteli pil modelleri arasında fiyat farkı olabileceğini söylemek oldukça mümkün. Ayrıca kullanılan akünün marka üreticisi kendi fiyatlandırma politikasına göre ürün fiyatını belirleyebilir. Kısacası elektrikli araç akülerinde kullanılan akü teknolojisi fiyatı doğrudan etkiliyor.

1000km menzilli elektrikli araç

1.000 kilometre menzile sahip elektrikli araç modelleri, yüksek pil kapasitesi ve yüksek performans nedeniyle tercih ediliyor. Bu modellerin akü boyutu genellikle diğer modellerin akü sistemlerinden daha büyüktür ve bu da uzun mesafe sürüş olasılığını artırır. Ancak modelin geniş batarya kapasitesi ve uzun seyir menzili fiyatlarının yüksek kalmasına ortam yarattı.

Elektrikli araçların seçiminde elektrikli araçların sürüş menzili özellikleri önemli bir konudur. Önceliğiniz 1.000 kilometre gibi yüksek seyir menziline sahip bir araç seçmekse, Hyundai Kona Electric ve Kia Niro Electric, Tesla Model S ve Model 3 elektrikli otomobil modellerinin hepsinin 100 kilometrelik seyir menziline sahip olduğu biliniyor. Yetkili servisten daha detaylı bilgi alarak bu modelleri seçebilirsiniz.

Saf elektrikli araç

Tamamen elektrikli araç (EV) modelleri, yalnızca elektrik enerjisiyle çalışan, benzin ve dizel gibi fosil yakıtlar kullanmayan, dolayısıyla emisyona yol açmayan tamamen elektrikli araç modelleridir. Tamamen elektrikli araçlar, fosil yakıtlar yerine elektrik kullanıyor ve elektrikli araç şarj istasyonuna bağlanarak kolaylıkla şarj edilip devreye alınabiliyor.

Tamamen elektrikli araçların en büyük avantajı emisyonsuz ve çevre dostu olmalarıdır. Ayrıca elektriğin fosil yakıtlara göre daha ekonomik olması da yakıt ekonomisine çok güzel bir örnek teşkil ediyor.

Elbette sessiz ve otonom sürüş keyfi sunan tamamen elektrikli otomobil modellerinin, basit de olsa dezavantajları da var. Örneğin; birçok normal modele göre daha kısa bir menzile (yani tam şarjla gidebileceği mesafeye) sahiptir.

Elektrikli otomobil MTV

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), tüm araç modellerinde olduğu gibi elektrikli otomobillerde de sürücülerin ödemesi gereken vergilerden biridir. Ancak elektrikli otomobiller, fosil yakıtlarla çalışan sıradan otomobillere göre daha çevreci olduğundan ve çevreye olan karbon emisyonları neredeyse yok denecek kadar az olduğundan, elektrikli otomobil sahipleri, sıradan otomobil sahiplerine göre biraz daha az motorlu taşıt vergisi ödüyor.

Türkiye’nin yerli elektrikli otomobilleri

Türkiye’de üretilip satılan çok sayıda yerli elektrikli SUV modeli bulunuyor. Bu araçların sayısı oldukça fazla olmakla birlikte, özellikle hem elektrik enerjisi hem de fosil yakıt kullanan Toyota Corolla Hibrit, emisyon salımı yapmayan tamamen elektrikli araç modeli Renault EV ve Tofaş Doğan BEV modeli de oldukça fazla. Türkiye’de en çok üretilen ve satılan Popüler modeller.

Yeni elektrikli arabalar
Elektrikli araç modellerinin sadece Türkiye’de değil, dünyada da giderek ilgi görmesi, neredeyse tüm otomobil markalarının elektrikli araç üretmesine neden oldu. Dolayısıyla bu alanda her geçen gün birçok üretim ve model yeniliği ortaya çıkıyor.

Üretimin son derece hızlı olduğu ve henüz gelişmediği alanlardan biri olan elektrikli araç üretiminde de elbette yeni araçlar piyasaya sürülecek. Ancak bu modellerin çıkış zamanını ve işlevselliğini doğru bir şekilde tahmin etmek mümkün değil.

Elektrikli araç şarj istasyonu
Elektrikli araç şarj istasyonları, elektrikli araçların şarj edilmesi için kurulan şarj noktalarıdır. Elektrikli araçların kullanımı yaygınlaştıkça parklarda, alışveriş merkezlerinde, evlerde, otoparklarda ve hatta yol kenarlarında elektrikli araç şarj noktaları bulmak kolaylaşıyor.

İster endüstriyel ister ev tipi olsun, elektrikli araç şarj noktaları bir prize takılır ve elektrikli aracın aküsüne veya hücrelerine elektrik gönderme özelliğine sahiptir. Şarj noktaları farklı şarj hızlarına sahip olabilir. Örneğin; AC elektrikli araç şarj istasyonları daha uzun şarj işlemine sahipken, DC elektrikli araç şarj istasyonları daha hızlı şarj etme özelliğine sahiptir.

Elektrikli otomobilinizi şarj etmek için en yakın şarj noktasını arıyorsanız internet üzerinden o bölge için oluşturulmuş haritaya ulaşarak en yakın şarj noktasını kolaylıkla bulabilirsiniz.

Elektrikli otomobillerin avantajları
Elektrikli araçlarda benzin, dizel gibi fosil yakıtlar kullanılmaz. Dolayısıyla fosil yakıtlara bağlı emisyon üretmediklerinden çevreyi kirletmeyen, çevre dostu araçlardır. Benzin ve dizel gibi fosil yakıtlar günümüzde oldukça pahalıdır. Elektriğin bu yakıtlara göre çok daha ucuz olması, aynı zamanda oldukça fazla yakıt tasarrufu yapmanıza da olanak sağlayabilir.

Hiçbir fosil yakıt kullanılmadığı için elektrikli arabalar kokusuzdur, oldukça sessiz ve keyifli sürüş özelliklerine sahiptir. Ancak elektrikli otomobillerin bir diğer avantajı da normal otomobiller kadar sık ​​bakım gerektirmemesidir. Bu sayede bakım ve onarım maliyetleri neredeyse yarı yarıya azalır. Tüm bu nedenlerden dolayı elektrikli otomobil tercih etmek için pek çok neden var.

ilk elektrikli araba
İlk elektrikli otomobillerin üretimi 19. yüzyılın sonlarına kadar uzanıyor. İlk elektrikli otomobile Thomas Parker Elektrikli Araba adı verildi ve 1881 yılında Thomas Parker tarafından üretildi. Bu ilk elektrikli otomobil, elektrik motoruyla çalışma sistemine sahipken aynı zamanda tren motoruna benzeyecek şekilde tasarlandı.

Thomas Parker elektrikli otomobili, birkaç üretim denemesinden sonra üretilememesi nedeniyle yaygın olarak kullanılmasa da ilk elektrikli otomobil olarak tarihe geçti ve günümüz elektrikli otomobillerinin gelişimine önemli katkı sağladı.
20. yüzyılın başlarında elektrikli araçların gelişimi hızlı bir ivmelenme sürecine girmiş ve kullanım alanları genişlemeye başlamıştır. Ancak o dönemde üretilen elektrikli araçların düşük çıktısı ve az sayıda olması nedeniyle genellikle şehir içi kullanıma uygundu.

2000’li yılların başında elektrikli araç üretiminde büyük gelişmeler yaşanmış, günümüzde kullanılan elektrikli araç teknolojisi ve akü sistemleriyle birlikte üretim her geçen gün artmaktadır.

Elektrikli araç akü ömrü
Elektrikli araç aküsünün ömrü, aracın kullanım ve bakım koşullarına göre değişmekle birlikte, akünün malzemesi ve kapasitesi de ömrünü etkilemektedir. Genel olarak konuşursak, bir EV pilinin ömrü tüm bu değişkenlere bağlı olarak 5 ila 10 yıl arasında değişebilir.

Elektrikli araçlarda kullanılan pillerin belirli bir kullanım süresinden sonra değiştirilmesi gerekmektedir. Ancak birkaç önlem alarak ve doğru kullanımı sağlayarak aracınızın akü ömrünü uzatabilir ve akü değiştirme döngülerinizi önemli ölçüde uzatabilirsiniz. Bunun için öncelikle aracınızın bakımlarını düzenli olarak yapmalı ve şarj işlemi sırasında önemli detayları kaçırmamalısınız.

Akünün tamamen boşalmasını beklemek yerine elektrikli aracınızı düzenli olarak şarj etmek, akü ömrünü uzatmak açısından önemli bir konudur. Ayrıca aşırı sıcak ve soğuk ortamlarda saklanan pillerin ömrü önemli ölçüde kısalacaktır. Pil değişimi elektrikli araçlar için kaçınılmaz bir ihtiyaçtır. Ancak bu konulara dikkat ederek aracınızın akü ömrünü maksimuma çıkarabilir, bu sayede maliyetleri düşürebilir ve performans düşüşlerinin önüne geçebilirsiniz.

Elektrikli araç kiralama
Elektrikli araç kiralama, araç kiralama firmaları tarafından verilen bir hizmettir. Genel olarak bakıldığında elektrikli otomobil kullanmak isteyen kişiler, elektrikli otomobil satın almaya daha istekli oluyor. Ancak bazen geçici olarak elektrikli araba kiralamak size tasarruf etme fırsatı da sağlayabilir.

Elektrikli araç kiralama hizmetleri genellikle günlük veya haftalık olarak anlaşma yapılmaktadır. Bu sözleşme kapsamında elektrikli arabayı tatil amaçlı veya şehirde birkaç günlüğüne kullanmak üzere kiralamak daha avantajlı olabilir. Ayrıca elektrikli araçların kullanımının yaygınlaşması, elektrikli araç kiralama hizmetlerinin araç kiralama firmaları arasında da popülerleşmesinin önünü açmıştır.

Elektrikli araç bakım maliyetleri
Elektrikli araçların bakım maliyetleri şüphesiz benzin ve dizel gibi fosil yakıtlarla çalışan araçlara göre çok daha düşük. Dolayısıyla elektrikli araçların işletme maliyetlerinin daha düşük olduğu söylenebilir.

Her elektrikli araç için bakım maliyetleri, aracın ne kadar süre kullanıldığına bağlı olarak değişmektedir. Özellikle pil ömrü bittiğinde ve pilin değiştirilmesi gerektiğinde. Ancak elektrikli araçların akü değişim maliyetleri, benzinli ve dizel araçların motor değişimine göre çok daha ucuzdur.

Akü değişimi dışındaki diğer bakım işlemleri sıradan araçlardakine benzer. Normal araçlar gibi elektrikli otomobiller de yağ, lastik değişimi, fren bakımı gibi bakımlara ihtiyaç duyar. Ancak elektrikli araçlar daha fazla parçaya sahip olduğundan bakım maliyetleri zaten çok daha düşük.

Elektrikli Araçlar Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Elektrikli arabayı şarj etmenin maliyeti ne kadar?
Elektrikli araç şarj cihazı, elektrikli araçların şarj süresini ve maliyetini belirler. Türkiye’de fiyatlar dakikası 2 ile 8 TL arasında değişebiliyor.

İlk elektrikli otomobil ne zaman üretildi?
İlk elektrikli otomobil 1881 yılında Thomas Parker tarafından üretilmiş ve “Thomas Parker Elektrikli Araba” adı verilmiştir.

Yerli üretilen otomobiller sadece elektrikli otomobil mi olabilir?
Türkiye’nin yerli otomobilleri yenilikçi teknolojiler kullanılarak üretilecek ve aynı zamanda tamamen elektrikli olacak.

Dünyanın en çok satan elektrikli arabası hangisi?
Tesla Model 3, 2018 yılında piyasaya sürülmesine rağmen hem menzil hem de batarya sistemi yetenekleri açısından rakip modellere göre en çok satan modellerden biri.

Elektrikli otomobillerin maliyeti ne kadar?
Elektrikli otomobillerin fiyatı model ve marka özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Bu nedenle her modelin fiyatı farklıdır.

Elektrikli bir otomobil kaç kilometre yol kat edebilir?
Elektrikli bir aracın kat edebileceği mesafe; aracın aküsüne ve motor gücüne göre değişmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ŞARJ İSTASYONU TALEP

Sizinle Ne Zaman İletişime Geçelim?